DOPORUČUJEME
Matrace Lima, počtvrté produktem roku
Sendvičová matrace Lima

Partnerská sendvičová matrace Lima, dvojí tuhosti. Tato matrace má z každé strany jinou tu...

od 4 189 Kč

Jakou matraci při bolesti zad

Sedíte v práci několik hodin u počítače, za volantem či pokladnou? Nedostatek pohybu a jednostranná zátěž může mít na svědomí bolesti zad a kloubů.

Bolestmi netrpí pouze senioři, důvěrně je zná téměř každý osmý člověk na světě včetně dětí. Možnou příčinou může být: špatný životní styl, stres, přetěžování určitých svalových partií a také spánek na nekvalitním lůžku. Snažte se své páteři nedostatek pohybu vynahradit pravidelným cvičením a spánkem na kvalitní matraci. Vhodně zvolená matrace vám pomůže vaše bolesti zmírnit či dokonce plně odstranit.

Trápí Vás bolesti zad? Kupte si kvalitní matraci.

Matrace by neměla být příliš měkká nebo naopak tvrdá. Měkká matrace prohýbá páteř do oblouku a meziobratlové ploténky jsou nepřirozeně stlačeny. Tvrdé matrace páteř dostávají do nepřirozené polohy a dochází k nesprávnému podepření ramenního a kyčelních kloubů. Navíc u nich hrozí otlačení.

Zda vám matrace vyhovuje nebo ne, zjistíte alespoň po 4 dnech spánku. Při nákupu na internetu máte možnost využít možnost vrácení matrace do 14 dnů, pokud vám nebude vyhovovat.

Matrace by se měla prohýbat pouze tam, kde na ni působí tlak. Páteř musí vždy zůstat v rovině. Pokud v noci hledáte vhodnou polohu a vaše matrace je proležená, je na čase ji vyměnit. Nepřizpůsobujte se matraci, ona se musí přizpůsobit Vám!

 

Ortopedické zdravotní matrace

Pomáhají během spánku rovnoměrně rozložit tlak těla tak, aby byla páteř ve správné poloze. Tím omezí časté buzení a otáčení. Matrace zmírní vaše bolesti, odstraní problémy s krevním oběhem a zmenší otoky kotníků.

Matrace jsou rozděleny do tří, pěti nebo sedmi anatomických zón a efektivně podporují svaly hlavy, krku, šíje a krční páteře, ramen, dolní části zad a pánve.

Ortopedické zdravotní matrace lze vyrobit z různých materiálů, rozměrů a tuhostí. Nejčastěji se vyrábějí z latexu, paměové pěny, bio pěny či taštičkových pružin. Kombinací studené a líné pěny vznikají unikátní vlastnosti ortopedických vlastností, které poskytují vysoký komfort pro spánek i odpočinek.

Nabízíme zdravotní matrace, které byly úspěšně testovány ve Fakultní nemocnici Olomouc a splňují požadavky stanovené státem. Slouží pro domácí i klinicky náročné používání. Jsou ideální pro osoby, které mají problémy se zády, dlouhodobě ležící pacienty, ale i pro zdravé, kteří se chtějí těmto problémům do budoucna vyvarovat.

Příkladem je taštičková matrace Diana obsahující cca 1000 ks pružinek různých tuhostí, které jsou samostatně zabaleny v Taštičková matrace Monikapouzdrech z netkané textilie. Matrace nabízí dvojí tuhost - střední a tvrdou, tvarovanou do masážních nopů, výšku 22 cm a zatížení do 120 kg. Díky svému složení je vhodná pro širokou škálu uživatelů.

Matrace Malaga v akci 1 +  1 zdarma


Pokud nejste příznivci pružin, tak vám můžeme nabídnout matraci z bio pěny Malaga. Matrace je vyrobena z kombinace studené a líné pěny, kdy oranžovou vrstvu tvoří viscoelastická pěna obohacená o sójový extrakt a zelenou vrstvu studená pěna s přídavkem AloeVera. Matrace je dokonale provzdušněna, snižuje protitlak na ležící tělo a změkčení v oblasti ramen. Využijte naši jedinečnou nabídku 1 + 1 a kupte si dvě matrace za cenu jedné.Lamelová matrace Sára klasik


Jedním z druhů jsou také lamelové matrace, které se vyznačují lamelami uvnitř matrace a třemi podélnými nosníky. Díky nim si lze nastavit maximální nosnost matrace (do 60 kg, 60 - 80 kg, 80 - 110 kg a nad 110 kg). Na lamelách je použita roznášecí vrstva a pratelný potah. Lamelové matrace získali 6x za sebou značku jakosti CZECH MADE a také prestižní ocenění "ČESKÁ KVALITA NÁBYTEK". Matrace vám dopřejí anatomicky správnou podporu těla a tím zdravý spánek a dokonalou relaxaci.

 

Doplňky k matracím

Vlastností ortopedických matrací využijete naplno, pokud ji umístíte na lamelový rošt, který podpoří její pružnost a zajistí potřebnou cirkulaci vzduchu. Na problémy s krční páteří doporučujeme uložit hlavu na pohodlný zdravotní polštář. Ten by neměl být příliš vysoký a ani objemný. Výsledný efekt docílíte pravidelnými cviky, které posílí svaly kolem krční páteře.


Zdravotní matrace vám dopřejí zdravý a klidný spánek bez ranní bolesti. Již po několika dnech pocítíte úlevu.

 

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0