Kolik matrací za život spotřebujeme?

|   22.03.2019

 Kolik matrací?To že spánek je důležitý a bez něj to zkrátka nejde, víme již od narození. Novorozeňátka, která jen jí a spí, ví nejlépe, co spánek pro naše tělo a vývoj znamená.

Je-li spánek tak důležitý, měli bychom jej podpořit, aby byl co nejvíce kvalitní. To znamená, aby délka hlubokého spánku by měla být přiměřená věku a životnímu nasazení.
V různém období našeho života vyžaduje naše tělo jiný přístup ke spánku. Jak v délce, tak i v prostředí, kde odpočíváme. Abychom nabrali co nejvíce sil a mohli se těšit do dalšího dne, bez polámaných kostí a bolavých svalů, musíme nᚠspánek podpořit kvalitní „výbavou“.  Tím máme na mysli správně zvolenou matraci.
Tak jak se v průběhu života mění naše lidské tělo, měla by se měnit i matrace. Zjednodušeně řečeno, čím je tělo opotřebovanější a unavenější, tím měkčí matraci si zaslouží. Pojďme tedy od začátku.


 

Jakou matraci nejvíce ocení tělíčko novorozence?


Každá maminka hledá pro své dítko to nejlepší ve všech ohledech. A tedy i matraci. Současným trendem je návrat k přírodě a tak i matrace pro naše děátka jsou často vyhledávána v materiálech, jako je kokos, pohanka, přírodní latex a další. Ovšem pozadu nezůstávají i materiály jako je polyuretan a jiné pěny. Ty sice nejsou přírodního původu, ovšem svou funkci v dětské postýlce zastanou stejně dobře.

K čemu se tedy přiklonit? Důležité je zachovat tvrdost matrace. Samozřejmě, že bychom rádi uložili své děátka na měkké peřinky, ovšem pro správný růst páteře je tvrdé podloží velmi důležité. Z praktického pohledu je také dobré připustit, že miminkům se často stávají „nehody“. Tedy matrace musí být jednoznačně v pratelném potahu a dobře provětrávána. Jistě se Vám také osvědčí nepropustné chrániče.

Z nabídky můžete využít třeba matraci Vojta, která je vyrobena ze studené pěny.

Matrace VojtaDětské matrace

 

Jak roste naše tělo, tak také roste naše postel a matrace.


Ve věku kolem 3 let již naši školkaři opouští dětské postýlky a stávají se hrdými majiteli postele v klasickém rozměru. A matrace? Je na čase ji vyměnit. Děti ve věku 3 až 12 let mají jiné požadavky. Měla by být stále zachována vyšší tuhost. Ovšem výběr je již mnohem širší.

Tady se nám nabízí celá škála provedení. Polyuretan, sendvič, profilované matrace a mnoho dalších. K čemu tedy přihlédnout? Na trhu je široká nabídka tzv. zónových matrací. Dokud dítko nedosáhne výšky kolem 150cm, ztrácí zónování význam. Dítku neublíží, ale ani nepomůže. Ani výška matrace nemusí být v tomto věku nijak přehnaná. Postačí 14-17cm. Tím hlavním při výběru tedy zůstává tvrdost matrace a řádné odvětrávání. Můžeme doporučit matraci Dáda nebo Dita.

Matrace DitaMatrace Dita

 

Každý má mít svou matraci

 

Čím jsme starší, tím jsme náročnější a tím roste i nabídka rozmanitých materiálů, kombinací a provedení. Ale i tady platí zásady, od kterých bychom neměli ustupovat.
Je hezké sdílet lůžko se svým milovaným, ovšem každý má jiné požadavky na spánek. Mužské tělo je většinou t잚í a požaduje tvrdší matraci. Naopak ženy jsou křehčí a měkčí matrace jim zajistí pohodlí.

Samozřejmě, že je důležité zachovat stejnou výšku matrací ve společném lůžku a k tomu nám slouží tzv. partnerské matrace. Jedná se o matrace dvojí tuhosti. Tedy každý z partnerů si vybere komfortní stranu pro své tělo. Bojíte se mezery uprostřed postele? Studie ukazují, že během spánku si každý hledí svého místa. Tedy středu své poloviny postele. Spoj mezi matracemi tedy zůstává nevyužitý. A pokud přeci jen Vám mezera nedá spát, můžete zvolit dva kusy jádra matrace v jednom potahu a mezeru v podstatě odstranit.

Když jde o spánek, není zde prostor na kompromisy. Jste v produktivním věku a musíte během noci načerpat tolik síly, aby Vaše další ráno bylo bez bolesti a s úsměvem na tváři. Jednou z takový matrací je např. Kampala nebo velmi oblíbená matrace Lima.

 

Matrace Lima

Matrace Lima se stala několik let za sebou prodiktem roku. Děkujeme
 

 Věk nám postupuje a naše tělo stárne


Neděste se. Naopak. Zpříjemněte si co nejvíce čas, který v posteli strávíte. Ve vyšším věku již oceníte měkčí ortopedické matrace, které uvolní Vaše svaly a klouby. Stáří těla nemusí být jen ve znamení bolesti a nepohodlí po probdělé noci. Zvolte vyšší matrace a vyšší rámy postelí pro pohodlné vstávání i uléhání. Takovouto skvělou matrací Vám může být třeba latexová matrace Spirit Superior Latex v setu 1+1. Nešetřete na svém zdraví a užijte si zasloužený odpočinek.


Latexová matrace Spirit Superior Latex 


My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0