Matrace Diana - novinka na trhu

Autor: Iva Konečná   |   25.05.2015

Dřevočal, český výrobce matrací, uvedl na trh novinku, která si podle nás zaslouží více než jen pár slov v běžné nabídce. Mluvíme o taštičkové matraci Diana. Po přečtení názvu, jedné z mnoha, ale po podrobné analýze, budoucí hvězdě na trhu matrací. Pojďme se na ni podívat blíže.

Taštičková matrace Diana

 

 

Taštičková matrace Diana

 

 

 

 

Matrace Diana

Patří do skupiny taštičkových matrací, které v současné době označujeme jako nejkvalitnější matrace na trhu. To bylo zřejmě důvodem, proč se výrobce zaměřil na vývoj nové matrace právě v této skupině.

Proč jsou tyto matrace tak dobře hodnoceny?

Jádro matrací je tvořeno pružinami, stejně je tomu u pružinových matrací, ale na rozdíl od nich je každá pružina uzavřena v kapse (taštičce) a to je odlišuje od všech ostatních. Každá pružinka tak může působit individuálně, což se projevuje vysokou mírou bodové pružnosti a dokonalým kopírováním povrchu těla. Taštičkové matrace díky této technologii mají výborné ortopedické vlastnosti.

Teď už víme, co tvoří základ nové matrace, čím je tedy Diana výjimečná?Detail měkční vrstvy

Její nosné vrstvy jsou dvojí tuhosti, obě mají antidekubitní řezy. Tyto řezy zabraňují vzniku proleženin, protože mají speciální tvar kostek, který se přizpůsobí prohnutí těla a zároveň vytvoří oporu svalům a namáhané páteři.

Měkčí, fialová vrstva je vyrobena z HR bio pěny. Tato vrstva obsahuje sójový výtažek, který má příznivý vliv na lidský organismus. Lecitin, tedy lipid, který je důležitou složkou buněčných membrán, je přítomen v této vrstvě prostřednictvím výše zmíněného sójového extraktu. Použití této technologie je jeden z důvodů, proč se matrace Diana odlišuje od ostatních ve své kategorii. Protože zvyšuje intenzitu dýchání kůže, ovlivňuje její pružnost a reguluje pH.

Tvrdší, zelená vrstva je vyrobena z vysoce gramážní pěny Medifoam, která se vyznačuje skvělými Detail tvrdší vrstvyortopedickými vlastnostmi. Má dokonalou prodyšnost a pružnost, zajišuje ideální uvolnění páteře, kloubů a svalů. Tato pěna zvyšuje nosnost matrace na 130 kg a obdržela certifikát Textilního zkušebního ústavu v Brně. Tuto pěnu naleznete také u matrace Monika, ale v kombinaci s latexovou vrstvou, která má spíše chladivý efekt, je měkká a tvarově stálá.

Potah matrace

Potahy mají zip po celém obvodu, a tak je lze rozdělit na dvě poloviny a prát i v menší pračce, všechny jsou pratelné na 60 °C.

Potah můžeme vybírat z pěti typů:

  • Úplet je klasický pletený potah, prošitý dutým vláknem. Gramហje 200g/m2.
  • AloeVera obsahuje výtažek ze stejnojmenné rostliny, která má hojivé účinky na kůži. Zároveň tento výtažek zabraňuje vniku pachů, vyznačuje se vysokou absorpcí vlhkosti a je vhodný pro alergiky. Gramហje 200g/m2.
  • Lyocell obsahuje vlákno získávané z dubu a buku. Toto vlákno má vyšší savost a je pevné a odolné, zároveň se z něj tekutina rychle odpařuje. Je antibakteriální. Gramហpotahu je 200g/m2.
  • Sanitized nabízí dokonalou ochranu proti bakteriím, roztočům a zabraňuje rozmnožování mikroorganismů. Gramហpotahu je 250g/m2.
  • Medicott je antibakteriální a vhodný pro alergiky. Speciální složka zabraňuje vzniku plísní a usazování roztočů. Je prošitý velkou vrstvou dutého vlákna. Gramហpotahu je 300g/m2.

 

Naše hodnocení matrace Diana:

Jedná se o velmi kvalitní matraci jak zpracováním, tak kombinací použitých materiálů. Celková výška i s potahem je 24 cm, to ocení především lidé, kteří mají problém se vstáváním.

Matrace má pět zón, v každé jsou pružinky uspořádány jinak, aby se dokonale přizpůsobily jednotlivým částem těla, to zaručuje vynikající ortopedické vlastnosti a to, že vaše svalstvo bude jemně masírováno a vy se budete ráno cítit svěží a odpočatí.

Uložit ji můžeme na všechny typy pevných roštů (lamelové, lakové), pevnou desku a polohovací rošt, což je příjemné zjištění, protože u pružinových matrací a taštičkových matrací, u kterých byl použit latex, to udělat nemůžeme.

Je vzdušná, takže ji můžete uložit do hůře větratelných místností, a je vhodná pro ty, kteří se více potí. Navíc dvojí tuhost z ní dělá matraci partnerskou.

Nosnost 130 kg je u taštičkových matrací průměr, vyšší naleznete u matrace Arabela.

Všechny tyto vlastnosti ji předurčují jako ideální pro osoby trvale upoutané na lůžko, což je také nejnáročnější skupina pro splnění nároků na matrace.

Na závěr jsme si nechali cenu, která je velmi příznivá. Za matraci s klasickým rozměrem 200x90 cm zaplatíme 6 293 Kč v potahu Úplet a Aloe Vera, pokud si budeme chtít připlatit za kvalitnější potah, který je antibakteriální, má vyšší hustotu vlákna, takže si zachová svoje vlastnosti i po letech používání a opakovaném praní, zaplatíme 6 823 Kč.

Takže pokud hledáte skvělou matraci za dobrou cenu, je tu matrace Diana.

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0