DOPORUČUJEME
Matrace Lima, počtvrté produktem roku
Sendvičová matrace Lima

Partnerská sendvičová matrace Lima, dvojí tuhosti. Tato matrace má z každé strany jinou tu...

od 4 189 Kč

Matrace pro alergiky

Alergie je abnormální, přehnaná reakce našeho imunitního systému, který se snaží ochránit naše tělo před látkami z našeho prostředí. Tyto látky (alergeny) nejsou ve skutečnosti škodlivé, jen vyvolávají u citlivého jedince přehnané obranné reakce a spouští alergickou reakci.

Počet alergiků neustále roste, nejméně 25 % obyvatelstva je alergických na nějakou látku a jejich počet stále stoupá.

Alergie může být v podstatě jakákoliv látka bílkovinné povahy ve vzduchu, vodě i krajině. Vzniknout může kdykoliv v životě, nezáleží na tom, jak je člověk starý. Jednoduše můžete přivonět k oblíbené květině a zjistit, že vám natěkají oči, škrábe vás v krku a kýcháte. Pyl totiž může být jedním z alergenů, se kterým se často potkáváme a nᚠimunitní systém na něj může reagovat přehnaně neboli alergicky.

Alergeny

  • Vzdušné - pyl, plísně, roztoči nebo látky produkované domácimi zvířaty.
  • Potravinové - ořechy, mořské plody a ryby, mléko, vajíčka, ovoce (nejčastější citrusové plody), zelenina, obiloviny nebo sója.
  • Kontaktní - ušlechtilé i neušlechtilé kovy, kosmetika, léky v lokální podobě, čistící prostředky, barvy nebo lepidla.

Projevy a symptomy alergie můžou být: zduření nosní sliznice, začervenání a svrbení očí, zúžení průdušek, dušnost a dechová nedostatečnost, ekzém, vyrážka a jiné kožní reakce.

Alergii může způsobit i špatná hygiena matrace nebo ostatních lůžkovin. Je velmi důležité vybírat tento typ zboží starostlivě a dodržovat přísná kritéria jejich hygieny a údržby.

Plísně a roztoči jsou častým problémem při výběru matrací a lůžkovin. Roztoči se živí šupinkami lidské kůže, které jsou v matraci, která se nám každou noc odlučuje potem. Dospělý člověk vyprodukuje za jednu noc až ¾ litru potu. Mikroskopické častice prachu a výkaly roztočů, které se uvolní při každém pohybu a potom usazují v našich ústech, nose, očích a na kůži.Matrace Kréta z antibakteriální pěny

Dnešní doba sebou nabízí speciální lůžkoviny, které jsou vyráběny přímo pro alergiky. Vhodnou volbou jsou matrace ze studené pěny nebo latexové matrace. Jsou hygienické, velmi vzdušné a bez jakýchkoliv alergenů. Složení a struktura pěnových matrací neumožňuje přežití bakterií a roztočů na rozdíl od ostatních druhů matrací. V naší nabídce nabízíme matraci z antibakteriální pěny Kréta, která tyto podmínky splňuje.

Další vhodnou volbou jsou latexové matrace. K jejich výrobě se využívá latex, který je zdravotně nezávadný a odolný proti plísním a bakteriím. Latexové matrace jsou revolučním řešením pro alergiky. Příkladem je latexová matrace Šárka, vyrobená kombinací trojzónového latexu a studené pěny.

Aby však matrace fungovala bezchybně a měla pozitivní účinek, je důležité ji provzdušňovat počas spánku i mimo něho. Měla by být uložena na lakovém nebo lamelovém roštu, což jí umožní dýchat oběma směry. Je velmi škodlivé ležet na neprodyšné matraci. Matrace je také důležité pravidelně větrat, minimálně 1x za rok ji nechat celý den na balkonu nebo v dobře větratelné místnosti.

Človek trpící alergií musí vybírat antibakteriální materiály s antialergickými potahy. Nabízíme několik potahů, které mají speciální úpravu pro alergiky. Pletenina, ze které jsou vyrobeny, je speciálně upravená a díky tomu bez jakýchkoliv chemických přísad chrání matraci před mikroorganismy (roztoči, bakteriemi a houbami).Roztoč

Potahy pro alergiky

  • AloeVera - obsahuje výtažky z rostliny Aloe Vera, která se vyznačuje hojivými účinky na lidskou kůži. Aroma této rostliny zabraňuje vzniku zápachů a odstraňuje nepříznivé mikroorganismy. Gramហpotahu je 200g/m2.
  • Sanitized - antibakteriální potah, který nabízí dokonalou ochranu proti bakteriím, roztočům a zabraňuje v jejich rozmnožování. Je dermatologicky testovaný a šetrný vůči pokožce. Je revolučním řešením pro alergiky. Gramហpotahu je 250g/m2.
  • Lyocell - přírodní vlákno získané ze dřeva dubu a buku. Vlákno potahu je pevné a odolné a rychle se v něm odpařuje vlhkost. Potah má hedvábný lesk a jemnost a prošití trojzónovým způsobem. Gramហmá 200g/m2.
  • Medicott - obsahuje speciální složku Medicott, která zabraňuje vzniku plísní a usazování roztočů. Má vynikající antibakteriální účinky, kterých je dosáhnuto bez přídavku chemických látek. Potah má dlouhotrvající účinek při pravidelné údržbě. Jeho gramហje 300g/m2.

Potahy jsou snímatelné a pratelné na 60 °C. Výhodou těchto potahů je zip umístěný po celém obvodu matrace. Je možné ho rozdělit na dva díly a prát i v menší pračce.

 

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0