DOPORUČUJEME
Matrace Lima, počtvrté produktem roku
Sendvičová matrace Lima

Partnerská sendvičová matrace Lima, dvojí tuhosti. Tato matrace má z každé strany jinou tu...

od 4 189 Kč

Typy pružinových matrací

Rozhodujete se o koupi nové matrace a nevíte, zda pěnovou nebo moderní pružinovou? V základu žádný rozdíl není, na obou se dá výborně vyspat. Pokud teda nezvolíte starou pružinovou matraci po babičce.

Na trhu je nepřeberné množství materiálů na výrobu matrací, prevládají spíše pěnové, na pružiny však výrobci nezanevřeli. Jsou součástí matrace, zakomponované tak, aby Vás při spánku netlačili.


Existují 2 druhy pružinových matrací


Klasické pružinové matrace

Jádro matrace tvoří pružina o síle drátu 2,4 mm. Jednotlivé pružiny jsou navzájem spojeny přídavnými pérky. Tím je uvolnění pružin znemožněno. Na tomto jádru je umístěna roznášecí vrstva impregnovaného vysokogramážního filcu, který zabraňuje prostupu pružin. Pružinové matrace jsou známé svou vzdušností, díky které se dají uložit na pevnou desku.Pružinová matrace Petra

Hodí se do studených nebo vlhkých místností. Oproti klasickým pěnovým matracím jsou odolné vůči plísním a roztočům.

Jsou ideální na chaty nebo pokoje pro hosty, které slouží pro příležitostné spaní. Zajišují vhodnou oporu ležícího těla a udržují záda v přirozeném fyziologickém tvaru. Mají nejlepší větratelnost ze všech matrací.

Typ: Pružinová matrace Petra, která je vrstvená elastickými pěnami MediFoam různých objemových tuhostí. Matrace má dvě strany tuhosti 2-3 se zatížením do 130 kg a výškou 24 cm.


Taštičkové matrace

Mají každou svoji pružinu zašitou v odděleném textilním sáčku s anatomickými zónami. Pružiny na tlak reagují samostatně a mají lepší ortopedické vlastnosti než klasické pružinové matrace. Jsou velmi elastické a zabezpečují ideální ortopedickou polohu zad a kloubů.

Jádro matrace obsahuje 400 až 1000 ks jednotlivých pružin v samostatných taštičkách, které samovolně reagují na nerovnosti lidského těla a umožňují tak optimální rozložení hmotnosti. Jsou také velmi vzdušné a nemusíte se bát jejich uložení na pevnou desku. Mezi jejich kladné stránky patří nízká cena, vzdušnost a odolnost proti vlhkosti a roztočům.

Typ:
Taštičková matrace Monika, která je dvojí tuhosti, má zatížení do 130 kg, 5 zón a výšku 23 cm.Taštičková matrace Monika

 

Moderní pružinové matrace konkurují pěnovým matracím nejen cenou, ale i kvalitou. Kombinace pružin s dalším materiálem zabezpečuje pohodlný a ničím nerušený spánek.

 

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0