DOPORUČUJEME
Matrace Lima, počtvrté produktem roku
Sendvičová matrace Lima

Partnerská sendvičová matrace Lima, dvojí tuhosti. Tato matrace má z každé strany jinou tu...

od 4 189 Kč

Vybíráme novou matraci do postele

Při výběru té správné matrace je třeba vzít v úvahu několik faktorů, jako jsou rozměry, váha, charakter užívání, zdravotní problémy a cena.

  • Rozměry - pohodlný spánek vyžaduje dostatečně velký lehací prostor. Délka lůžka by tedy měla přesahovat výšku postavy minimálně o 20 centimetrů (ideálně 25-30). Minimální šířka by měla být 80 cm, ale 90 nebo 100 poskytne více pohodlí (dvoulůžko min. 160 cm).
  • Váha - všechny nabízené matrace v našem internetovém obchodu jsou označenymaximální hmotností, pro kterou jsou určeny. U matrací firmy Dřevočal jsou matrace navíc rozděleny podle 4 stupňů tvrdosti. 1 - nejměkčí, 4 - nejtvrdší. Více na jakou matraci vybrat.
  • Charakter užívání matrace - volte matraci také podle toho, do jakého prostředí bude určena. Některé druhy matrací jsou určeny pro příležitostné spaní (chaty, ubytovny, hotely).Tady postačí matrace polyuretanové a některé sendvičové. Dobrou alternativou jsou i pružinové matrace. Jejich největší předností je jejich vzdušnost. Na každodenní spaní volíme typy matrací dle Vašich požadavků.
  • Zdravotní problémy - je nutné vybírat nejkvalitnější materiály, jako jsou pěnové matrace s línou pěnou (například Viscoline - zabraňuje proleženinám) nebo latexové matrace, které se dokážou nejlépe přizpůsobit Vašemu tělu a omezí protitlak způsobující bolesti a časté otáčení se na matraci.
  • Cena - kvalita matrace roste úměrně s cenou. Při výběru matrací ze studených a viscoelastických pěn nebo z latexu musíme počítat s vyšší částkou.
  • Potah - potah matrace má několik důležitých funkcí. Potah odděluje tělo od jádra matrace, zajišuje prodyšnost (zde hraje roli gramហrouna v potahu). Potah mimo jiné absorbuje vlhkost a poté ji uvolňuje, udržuje čistotu a hygienu a v neposlední řadě plní funkci estetickou. Více se o potazích dozvíte v sekci jaký vybrat potah na matraci.

 

Jaká je ta správná matrace do postele, se dozvíte v sekci jakou matraci vybrat.

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0