DOPORUČUJEME
Matrace Lima, počtvrté produktem roku
Sendvičová matrace Lima

Partnerská sendvičová matrace Lima, dvojí tuhosti. Tato matrace má z každé strany jinou tu...

od 4 189 Kč

Zónování matrace

Na co jsou dobré zóny u matrace? Je lepší koupit matraci se zónami, nebo bez? Komu jsou zóny určené?

Zóny matrace
Některé druhy matrací mají po své délce třisedm různě pevných zón. Protože lidské tělo nevyvíjí rovnoměrný tlak po celé ploše matrace rovnoměrně a zatěžuje každou část matrace jinak, musí tomu být správná matrace přizpůsobená. Počet zón vám může sloužit jako měřítko pro nákup matrací ze stejného materiálu. Zóny matrace jsou místa s rozdílnou tvrdostí materiálu, které tím pádem poskytují i rozdílnou oporu.


3, 5, 7 zón matrace

7 zón je maximum, které u matrací najdete, minimem jsou 3 zóny. Tyto zóny detailně vyjadřují, jak matrace kopíruje anatomii vašeho těla. Zónovaní matrace znamená, že je její povrch rozdělený na několik pásem s odlišnou tvrdostí a výztuhou. Tím se zabrání proležaninám v místech větší zátěže. Největší tlak je v kyčlové oblasti, dále je potřebné podepřít šíji, záda a chodidla. Naopak měkčí materiál vyžaduje oblast ramen a lýtek.

  • 3 zóny - pod těžištěm těla (uprostřed) je pevnější, zbytek je měkčí
  • 5 zón - tu už jsou vyčleněná navíc i ramena a kolena
  • 7 zón - má lepší odstupňované přechody mezi jednotlivými zónami oproti 5-zónové matraci.


Tyto zóny donutí matraci, aby se přispůsobila křivkám vašeho těla a splnila optimální rozložení zatížení uživatele. Navíc se starají o to, aby se ležící tělo udrželo v přirozené a zdravé poloze. Příkladem matrace z 7 zónami je matrace z bio pěny Ronda, kterou máme v akci 1 + 1 zdarma.

Matrace se zónami Vám poskytnou kvalitu, pohodlí a zdraví. Všeobecně platí, že čím víc zón matrace má, tím je lepší.


Pro koho jsou zóny určené?

Zóny matrace se doporučují lidem, které trápí zdravotní problémy způsobené nekvalitním spánkem, ale i jako prevence před těmito příznaky.

Nedoporučují se dětem, které měří do 150 cm. Jsou pro ně nevhodné, protože dítě na zóny nedosáhne a ty potom podopírají nesprávné partie těla.

 

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0