Jak správně vybrat dětskou postýlku

|   24.09.2019

Dle odborné literatury v průměru novorozenec prospí 16 hodin denně. Přestože se tato doba postupně zkracuje, je velmi důležité věnovat výběru postýlky pozornost. Vždy je pro miminko jeho postýlka prakticky celý svět.

Bezpečnost hraje prim

Stabilní konstrukce postýlky je zárukou bezpečí miminka. Nebezpečí úrazu předejdeme eliminací ostrých hran a nebezpečných výstupků. Ideální volbou je dřevěná postýlka se zaoblenými hranami. Důležitým aspektem je ošetření postýlky zdravotně nezávadným lakem či barvou.
Dalším důležitým parametrem je vzdálenost svislých prvků. Ty by od sebe měly být minimálně 2,5 cm a maximálně 6,5 cm. Předejdete tak možnému vypadení nebo zaklínění končetiny či hlavičky. 

Nastavení výšky matraceDětská postýlka Yosh

Patří taktéž mezi bezpečnostní prvky. V prvních týdnech života miminko stále leží a může tak zůstávat nejvyšší poloze. Jakmile se však začne přetáčet na bříško, sedat nebo klekat na patičky, nastává čas posunout matraci do nižší polohy. Pro děti, které se už dokáží samostatně postavit je vhodná nejnižší poloha nebo alespoň 60 cm od horní hrany zábrany. Pro tyto účely tedy doporučujeme dětské postýlky se 3 polohami roštu.

Není zábrana jako zábrana

Zábranu neboli bočnici, doporučujeme posuvnou. Usnadní Vám přístup k miminku. Zároveň si můžete postýlku přisunout k Vaší posteli a budete mít tak snadný přístup k nočnímu kojení a přitom budete mít s miminkem své místo na spánek. Ovládání by mělo být jednoduché ale bezpečné, aby s ní nedokázalo dítě samo zacházet. Skvělou vychytávkou pro větší děti, které v noci chodí pít nebo na toaletu, je vyjmutí několikáti příček hrazení. Umožníte mu tak samostatné noční výlety i ranní vstávání.

Jako v bavlnce

Pohodlí a správnou oporu páteře zajistí dobře zvolená matrace. Matrace by měla být tvrdší a pevná, ale zároveň prodyšná. Skvělou volbou je například dětská matrace Kuba, která je vhodná i pro monitor dechu.  Jako ochranu před různými nehodami poslouží nepropustný matracový chránič. Zde volte nepropustné, ale prodyšné varianty a mějte alespoň jeden do zásoby.

Příjemnou atmosféru v dětské postýlce navodí barvičky. Ty můžete kombinovat například na peřince, zavinovačce nebo mantinelu. Mantinel plní hned několik funkcí – chrání miminko před průvanem, vytváří soukromý koutek a zároveň chrání děátko před poraněním.

Souprava do postýlky Mickey minky žluté

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0