Matrace na mrazu

|   16.01.2020

Mrazivé chvilky jistě ocení všichni milovníci procházek po křupavé vrstvě sněhu, nebo nadšenci zimních sportů. Naopak mráz nevábí ty, kteří zbožňují sluneční paprsky, pláže a teplo. Mráz nesnáší také roztoči, neviditelní společníci našich ložnic.

Matrace na mrazu

Všichni chceme mít čistou domácnost a mnoha rodinách se najde alergik či astmatik, který jistě ocení, že se zbaví těchto neviditelných potvůrek/zvířátek.  Nejčastěji se vyskytují v ložnicích a to především v posteli (matracích, polštářích a přikrývkách). Jak s nimi tedy zatočit?

 

Pár technických údajů na začátek

Nevítaný host

Roztoči milují tmu a vlhkost Proto je pro ně matrace skvělým útočištěm a působištěm líhně. Ideální je pro ně vlhkost 70 % - 80 % a teplota 22°C  - 26 °C. Přežívají však při vlhkosti 50 %. Naopak jim vadí sucho a nízká či vysoká teplota (nad 55 °C). Ta není v našich zeměpisných šířkách reálná. Ale naopak v zimě můžeme s roztoči zatočit.

Hurá na ně!

Neváhejte a využijte současného počasí a vyneste matrace např. na balkón, zahradu nebo terasu. Nemáte balkon? Nevadí, vypněte topení, otevřete okna a matrace k nim dejte pořádně vyvětrat. Čím déle, tím lépe. Ideálně celý den. Samozřejmě nezapomeňte vynést z místnosti květiny, aby nezmrzly.

Mezitím, co se Vám mráz bude starat o hubení roztočů, je potřebné vycídit ložnici. A co je všechno potřebné uklidit?

Zaprvé: vyluxovat postel a prostor pod ní (případně i úložný prostor).

Zadruhé: vytřít prostory vlhkým hadrem, abyste odstranili i ty nejmenší částečky prachu (včetně rámu postele a roštů). Převlečení lůžkovin je taktéž nedílným úkolem. Přikrývka a polštář jsou také místem, kde se roztočům daří. Doporučujeme je proto vyprat popř. mít náhradní sady na výměnu.

Kde dále zatočit s roztoči?

V mnoha domácnostech se v ložnici nachází i koberec. Kusový koberec můžete stejně jako matraci vynést ven vyklepat a ponechat chvíli na mrazu. Dále se roztočům daří v čalouněném nábytku, bytových textiliích a hračkách popř. v pelíšcích domácích mazlíčků.

 

Roztoči nejraději hnízdí v teple a tmě

 

Jak předcházet rozmnožování roztočů?

Ideálním řešením je pořízení matrací s antiroztočovou/antialergickou úpravou, např. v potahu Medicott nebo SilverGuard. Hygienu lůžka také podpoříte pratelným matracovým chráničem s úpravou vhodnou pro alergiky.

Nepostradatelným doplňkem se stanou přikrývky a polštáře z dutého vlákna, pratelné minimálně na 60 °C. Např. set Clivie  je pratelný na 95°C.

Boj s roztoči je během na dlouhou tra a je potřebné pravidelně udržovat lůžko v čistotě.

PŘEJEME VÁM A JE VÁŠ BOJ S ROZTOČI ÚSP̊NÝ

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0