DOPORUČUJEME
Matrace Lima, počtvrté produktem roku
Sendvičová matrace Lima

Partnerská sendvičová matrace Lima, dvojí tuhosti. Tato matrace má z každé strany jinou tu...

od 4 189 Kč

Nafukovací nebo pěnová matrace pro hosty?

Každý to jistě zná, jednou za čas přijede návštěva a není kam ji uložit. Jak takovou situaci řešit? V poslední době se rozmohl trend nafukovacích matrací. Jsou ale tyto matrace vhodné třeba jen na příležitostné spaní? Podívejte se na klady a zápory takovéto matrace.

Nafukovací matrace je jen vzduch stlačený v potahu. Jen vzduch, přitom matrace lze vybírat ze široké škály materiálů – přírodní kokosové vlákno, PUR pěny, studené pěny, bio pěny, latexu, pružin. Nemá možnost volby tuhosti ani pratelný potah a 7 anatomických zón.
 
Jedinou výhodu můžete vidět v její skladnosti. Když návštěva odjede, vyfouknete, složíte, uložíte do krabice. Ovšem v porovnání se zápory, které nafukovací matrace má, se jedná o minimální výhodu. Jaké jsou tedy nevýhody?

 

1. NafukováníNafukovací matrace může způsobit bolest zad

Má přijet návštěva, vytáhnete matraci, pumpičku a začíná rozcvička. Po nafouknutí postele jste zpocení, unavení a nejraději byste návštěvu odmítli. I s kompresorem je to práce navíc. A potom opět vypustit. Většina matrací má speciální ventil, aby vzduch neunikal. V tom případě to znamená stát u matrace a vypouštět, stlačovat a čekat, než bude úplně prázdná. A ještě se obávat, aby nedošlo k protržení matrace. Přiznejme si, že k tomu stačí málo.

 

2. Zdraví

Běžné matrace se vyrábí v několika typech a provedeních na rozdíl od nafukovacích. U nich se neberou v potaz žádné ohledy na ženské a mužské potřeby, váhu, rozložení těla. Nafukovací matrace nemají žádnou oporu páteře. Nejsou prodyšné, nemají správnou tuhost ani tvarovou stálost. Také zde existuje možnost prochladnutí nebo je alespoň cítit chlad od země.

 

3. DvojiceMatrace z bio pěny Ronda 1+1 zdarma

Nafukovací matrace jsou absolutně nevhodné pro spánek ve dvou. V případě, že se jeden z dvojice pohne, rozproudí vzduch v matraci a tím druhého jistě probudí. Na trhu existují sice matrace, které jsou rozdělené, ale jejich cena je vysoká.

 

4. Potah

Nafukovací postele nemají snímatelný a pratelný potah jako běžné matrace. Jejich gumový potah se rychle ušpiní.

 

Je tedy vidět, že zápory jasně převažují klady. Nyní můžete koupit matrace pro příležitostné spaní za nižší ceny, než bývají nafukovací matrace. Je tedy na Vás, zda návštěvu máte rádi a dopřejete jim spánek na kvalitní matraci nebo je necháte spát na nafukovací matraci a ráno budete vídat unavené a rozlámané známé.

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0