DOPORUČUJEME
Matrace Lima, počtvrté produktem roku
Sendvičová matrace Lima

Partnerská sendvičová matrace Lima, dvojí tuhosti. Tato matrace má z každé strany jinou tu...

od 4 189 Kč

Jak vybrat novou postel

Každý nᚠden v posteli začíná i končí. Strávíme zde minimálně 1/3 svého života, proto je důležité si při výběru dát záležet.
Základními požadavky na zdravou postel jsou: minimální tlak na záda, anatomicky správná opora ležícího těla, kvalitní větrání, lehká údržba.


Kvalita lůžka

Kvalita lůžka (roštu i matrace) má vliv na uvolnění a regeneraci zad, kloubů Dřevěná postel Livia H
a vnitřních orgánů. Nedoporučuje se měkká ani příliš tvrdá postel, protože záda jsou celou noc nepřirozeně prohnutá a dochází tak k ranním bolestem. Na zdravém lůžku si záda udržují při ležení vždy svůj správný tvar.

Jednotný recept na výběr správného lůžka však neexistuje, jde o individuální záležitost každého spáče. Především na jeho hmotnosti, výšce, zdravotním stavu a zvyklostech spaní.


Šířka a délka postele

K pohodlnému spánku je potřebné přiměřeně velké plochy na ležení. Jelikož se většina spáčů na posteli v noci pohybuje od jedného kraje ke druhému, nejmenší šířka pro jednoho nocležníka by měla být 80 cm. Ideální je však šířka 90 nebo 100 cm. Pro dvojlůžko potom v rozměru 140, 150 alebo 180 cm.

U délky též platí čím větší, tím lepší. Připočítejte ke svojí výšce postavy 20 cm a máte základ pro minimální délku postele. Nabízíme standardní délku postele 200 cm, u některých postelí v proudloužené délce 210 nebo 220 cm. V případě zájmu vám vyrobíme i atypický rozměr na objednávku podle vašeho přání.

Nejčastěji se setkáváme s postelemi, které jsou vyrobené ze dřeva nebo ocele. Konstrukce postele se většinou skládá z bočnic a čel, na kterých je potom uložen rošt sloužící pro uložení matrace.


Na výběr u nás máte:

  • Dřevené postele - nabízíme z masivního dubu nebo buku. Většinu postelí z naší nabídky si můžete nechat namořit na požadovaný odstín.

  • Kombinace masiv - kov - rám postele je vyrobený z lamina (DTLD) nebo kovu a nohy z přírodního buku.

  • Celokovové postele - vyrobené z kombináce kovu a matného hliníku.


Mezi doplňky k postelím patří:
Noční stolek Salma

  • Noční stolky - možné zakoupit v levém nebo pravém prevedení, se zásuvkou nebo sklem.

  • Police nad postel - slouží na uložení drobností, které chcete mít na blízku.

  • Úložný prostor - možné využít pro prostor pod postelí na uložení vašich věcí. Nabízíme také zásuvky pod postel, které navíc obsahuji i kolečka kvůli lehčí manipulaci.

  • Osvětlení - k osvětení vaší ložnice.


Součástí postelí nejsou standartně rošty ani matrace. Protože by se vám bez nich na tomto dřeveném monolitu špatně spalo, je možné si tyto komponenty dokoupit.

Rošty
- na výběr máte pevný nebo lamelový rošt. Oba umožňují proudění vzduchu a odvádí tak vlhkost z matraca během spánku. Který rošt je ten pravý, vám poradí nᚠčlánek jak vybrat správný rošt.

Matrace
- co se týká matrace, tak nabízíme velké množství tohoto zboží. Důležité je, aby výška horní plochy matrace byla 45 - 55 cm nad zemí. Na výběru matrace si dejte záležet, nekupujte ji každý den, a proto je důležité vybrat tu správnou. Pokud si nevíte s výběrem rady, podívejte se na nᚠčlánek jakou matraci vybrat, kde je vyznačených několik důležitých bodů výběru, na které je třeba dát si pozor.

Správný výběr postele, roštu a matrace vám zajistí pokojný a zdravý spánek bez bolesti, za který vám poděkují i vaše záda. V případě jakýchkoliv otázek se nás nebojte kontaktovat.

 



My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0