DOPORUČUJEME
Matrace Lima, počtvrté produktem roku
Sendvičová matrace Lima

Partnerská sendvičová matrace Lima, dvojí tuhosti. Tato matrace má z každé strany jinou tu...

od 4 189 Kč

Zdravý spánek

Zdravý spánek je důležitý pro naši fyzickou i duševní pohodu. Pokud chceme žít kvalitní život, musíme dobře spát. Jak ho můžeme zlepšit a co dělat jinak?

Jak na zdravý spánek? Co děláme dobře a co zlepšit?i-matrace.cz

 

Co je to spánek?

Spánek je čas, kdy tělo regeneruje a nabírá síly. Jedná se o složitý proces, během kterého se střídají fáze spánku REM a NREM. Pokud je tento proces přerušovaný, nespíme dobře.

 

Proč mít kvalitní spánek? Zdravý spánek podporuje dlouhověkost

  • prodlužuje život
  • zlepšuje pamě
  • podporuje tvořivost
  • odbourává stres a zvyšuje odolnost vůči němu
  • snižuje riziko deprese
  • Zlepšuje náladu a celý nᚠživot, je to základní lidská potřeba.

 

Co nás čeká, pokud nebudeme dobře spát?

 

Dlouhodobá absence kvalitního hlubokého spánku se projevuje zhoršením soustředění a paměti - tuto situaci znají dobře rodiče malých dětí. U někoho se projeví změnou váhy, špatnou imunitou, únavou, malátností, nebo sklony k depresím.

 

Jak lépe spát? 

 

Jednoduše :-)Pár pravidel pro zdravý spánek, na i-matrace.cz

Pravidelnost:

Nastavení pravidelné doby pro usínání a vstávání, vytvoří režim, na který si už během jednoho týdne zvyknete a bude se cítit odpočatější.

Pohyb:

Pokud během dne vyvinete nějakou fyzickou aktivitu, zajistí to lepší spánek. Tělo potřebuje cítit fyzickou námahu. Postačí už 10 minut chůze, nebo běhu.

Jídlo:

Ideální je nejíst 3hodiny před spaním a pokud to nejde, pak volit lehčí jídla. Nepít alkohol, který během spánku musí tělo odbourávat a kofein, který tělo naopak aktivuje.

Klid a rituály:

Usínací rituály jsou příjemné a dají tělu vědět, že se blíží čas odpočinku. Co do postele nepatří, je pc, večerní brouzdání na internetu a sledování televize. Mnohem příjemnější je lehnout si a zklidnit mysl u knihy, příjemné hudby nebo při povídání s partnerem.

 

 

Prostředí

Barvy - věděli jste, že vhodné barvy umí ovlivnit náladu, pocity a chování? Proto se v ložnici doporučují klidné,  jemné, zemité barvy. Vhodnou volbou jsou i doplňky z přírodních materiálů jako bavlněné povlečení, deky a přehozy z vlny, dřevěné nebo proutěné dekorace.

   Klidná a čistá ložnice pomůže zlepšit spánek, i-matrace.cz                                    

Rozmístění hraje velkou roli - abyste se opravdu dobře vyspali, vyberte správné místo pro postel. Zajímavé tipy jistě najdete v uspořádní ložnice podle Feng Shuei.

Klidný a tichý prostor.

Teplota - ideální teplota je 18-20°C

Větrání - volte největší možný pokoj, kvůli cirkulaci vzduchu. Špatně větratelná ložnice - zvyšuje riziko výskytu plísní, podporuje množení bakterií a roztočů. Důležité je čisté a dobře odvětrávané lůžko.

Čistota - místo pro spánek by mělo být čisté. Bez prachu, na kterém se drží roztoči. Vlhkosti, kterou vyhledávají plísně a bakterie. V posteli, na které se vám bude dobře spát.

 

Pár tipů pro zdravější spánek od nás z i-matrace:


Matrace by měla odpovídat nárokům - měla by být pro každého akorát tuhá, akorát velká, zónovaná, ortopedická.. více o tom, jaká by matrace měla být, se dočtete zde.

Matrace do špatně větratelných prostor -vždy doporučujeme lamelové, taštičkové nebo pružinové matrace, protože mají nejlepší větratelnost ze všech.

      

Taštičková matrace Berkana, pohodlná, vzdušná matrace z i-matrace.cz 

Pružinová matrace Petra

Pružinová, matrace Petra, sníží vlhkost.  Taštičková Berkana nabídne také vzdušnost a navíc vysokou míru pohodlí.    

 

Rošt - pevná deska špatně větrá, zespodu nepustí ven vlhkost ani teplo. Proto doporučujeme lamelové rošty, které jsou poddajné a umožňují odvětrávání. Navíc podporují dobré vlastnosti matrace - její přizpůsobivost, pružnost a větratelnost.

Obecně platí, že matrace se má vyměnit po 10 letech, kdežto hodnotný rošt Vám může sloužit doživotně.

Například:

Bytelný rošt z masivu Primaplus. Nyní v akční nabídce 1+1.

Elektricky polohovatelný Lussoflex Motor quattro memory, který má odolnost proti nárazovému zatížení. Zajistí správnou oporu páteře, je přijatelný pro alergiky. Můžete jej umístit i do postele s úložným prostorem díky nízkému motoru - tzv. flat.

Elektricky polohovatelný lamelový rošt Trioflex motor Quattro memory Rošt české výroby, Primaplus v akci 1+1, na i-matrace.cz

 

Potah na matraci - víc než jen látka

Potah matrace je nejsvrchnější vrstva, která absorbuje pot a nečistoty. Je vhodným místem pro život roztočů a bakterií, kteří se živí nahromaděnými nečistotami. Proto je důležité pravidelně prát potah, který brání znečištění jádra matrace a množení parazitů.

                                   Potah Levandule od firmy Dřevočal, na i-matrace.cz

 Potah Levandule na matracích od firmy Dřevočal - i takhle krásný potah může na matraci být.

Vybírat můžete od nejzákladnějších až po potahy s vysokou gramáží a přidanou hodnotou.

Např. v podobě nitek stříbra - antibakteriální, aloe vera - pro citlivou pokožku, Lyocell - pro dokonalou vzdušnost a odvádění vlhkosti a potu. Jaké jsou typy potahů, se dozvíte zde.                                   

 

Pokud máte jakékoliv dotazy, obrate se na nás. Můžete nás kontaktovat na e-mailu: info@i-matrace.cz nebo telefonu: 511 146 751

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0